Anne Mattila

anne.jpg

Yhteistyössä AM-Musiikkipalveluiden kanssa.

Kansansuosikki Anne Mattilan vappuna julkaistu uusi single enteilee vahvaa jatkoa suomalaisen popularikulttuurin kärkikastissa. Anne bändeineen keikkailee tiivisti pitkin Suomea kevään ja kesän ja julkaisee uuden albuminsa loppuvuodesta.

13-vuotiaana keikkailun aloittanut ja vuonna 2002 debyyttialbuminsa julkaissut karvialainen laulajatar on jälleen ajankohtainen uudella materiaalillaan. Tuottaja/säveltäjä Rauli ”Rake” Eskolinin ja säveltäjä/sanoittaja Elviira Niemisen yhteistyössä syntynyt kappale ”Kuivaa koivua” oli Annen ja levy-yhtiö Sony Musicin ilmiselvä valinta tulevan albumin ensimmäiseksi singleksi.

Anne Mattilalta uusi aluevaltaus: Tuotti ja julkaisi itse uuden kappaleensa!

Suomalaisen iskelmätaivaan suursuosikki Anne Mattila on tehnyt uuden aluevaltauksen tuottamalla ja julkaisemalla itse uusimman laulunsa. Juuri julkaistu Arjen supermies -kappale on myös Mattilan säveltämä ja sanoittama. Lisäksi hän on tuottanut itse laulun musiikkivideon.

Mattila äänitti uuden laulunsa omalla studiollaan Karviassa. Siellä hän myös kuvasi kappaleen musiikkivideon. – Laulu kertoo siitä, kuinka jokainen voi unelmoida aikuisenakin mistä vain, kunhan ymmärtää olla onnellinen tavallisesta arjesta ja tietää että kelpaa juuri sellaisena kuin on. Ei pidä ajatella, että elämä olisi jotenkin parempaa rock-tähtenä tai supermiehenä. Tavallinen riittää, eikä kaiken tarvitse olla niin superonnellista, Mattila toteaa.

Myös Arjen supermiehen musiikkivideo kuvaa arjen sankaruutta. – Videon mies yrittää tehdä kaikki työt itse, koska niin on lapsesta saakka aina opetettu. Samaan aikaan hän haaveilee suurena kitarasankarina elämisestä, mutta huomaakin soittavansa pelkkää kirvestä, Mattila jatkaa.

Anne Mattila on paitsi menestynyt laulaja myös tunnustettu taidemaalari. Hän on pitänyt näyttelyitä laulamisen ohella jo 15 vuoden ajan ympäri Suomen. Nykyään hän jakaa kalenterivuodet siten, että noin puolet vuodesta kuluu laulamiseen ja loput maalaamiseen. Annen Taidekahvilassa Karvialla käy vuosittain yli 30 000 vierailijaa.

– Urani alussa minua kehotettiin pitämään matalaa profiilia taidemaalarin haaveistaan, jottei yleisö menisi hämilleen. Siksi en tuonutkaan tätä puoltani esille, vaan vasta viitisen vuotta sitten aloin kuunnella täysin sydäntäni. Ostin vanhan maatilan, jotta voin ripustaa työnsä yleisön eteen sellaisessa maisemassa, jossa taulujen ja ihmisten on hyvä ja rauhallinen olla, Mattila kertoo.

Mattila maalaa realistisia luontokuvia sekä mielikuvia, joihin liittyy aina jokin runo tai tarina. Hänen maalauksistaan ja tarinoistaan ilmestyi satasivuinen taidekirjan viime keväänä.

– Minulla on monia mittavia suunnitelmia taidekahvilani varalle. Luvassa on uusia rakennuksia ja paljon muuta, mutta palataan niihin keväällä tarkemmin, kun suunnitelmat varmistuvat, Mattila paljastaa.

Mattila vietti viime vuonna 20-vuotista taiteilijajuhlaansa. Hän ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2001 hitillään Asfalttiviidakko. Ensimmäisen julkisen esiintymisensä Mattila oli kutenkin tehnyt jo 9-vuotiaana, ja keikkailun omalla orkesterillaan hän aloitti 13-vuotiaana.

Anne Mattilalta on ilmestynyt kaikkiaan kolmetoista pitkäsoittoa, jotka ovat myyneet useita platina- ja kultalevyjä. Viimeisin albumi, Kuivaa koivua, ilmestyi 2016.

Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi

Kotisivut  Facebook  Spotify  iTunes  Pressikuvat

Keikat